השאר\י פרטים ונחזור אליך בהקדם


צילום ועיצוב מזון

תפקידנו העיקרי כצלמי מזון הוא לגרות ולעורר את החושים של המתבונן בתמונה ולגרום לצופה לרצות לתת ביס לתמונה.  באמצעות חוש הראייה  להפעיל את כל החושים: חוש הריח שממש יצליח להריח את המנה בתמונה, חוש המישוש שירצה לגעת בה, חוש השמיעה שישמע את הסטייק נצרב במחבת ואת קוביות הקרח שמוקפצות לתוך השייק. שהתמונה שיצרנו תפתח לצופה את התיאבון.

עיצוב וצילום מזון

"עיצוב מזון"  נשמע כמו התחלה של בדיחה, לעשות סטיילינג לקערת מרק, כיכר לחם וכמה גושים של גבינה צהובה?

אבל.. .עיצוב הסט לצילום מזון חשוב באותה רמה כמו צילום המזון עצמו, ולא סתם משקיעים כל כך הרבה בהעמדה. סט הצילום מחושב ומאורגן הרבה לפני שמתחילים לבשל ולצלם.

חשוב מאוד להכין תוכנית מדויקת של מה הולכים לצלם, איך תיראה כל מנה, איזה אביזרים

צריך, מהם כלי עבודה שצריך, עדשות , תאורה. רפלקטורים, ועוד…

מתחילים עם בניית הסט, תיכנון התמונה והתאורה ורק לאחר שהכל מוכן, מוציאים את המנה ומצלמים.

בחירת תאורה

האור הוא הגורם המכריע בצילום מזון, הוא יוצר אווירה,מדגיש את הנושא המצולם ומאפיין את הרעיון הכללי.

בחירת האור משמעותית ביצירת האווירה:

אור אחורי המגיע מאחורי המנה המצולמת, מוסיף עומק וקונטור יפה.

אור צדי לעומת זאת, יוצר תלת ממדיות ונפח לתמונה על ידי יצירת צללים.

התאורה שניצור תקבע היכן יובלטו הפרטים שאותם נרצה להדגיש ותיצור תמונה עם עומק ועניין.

בחירת עדשה

חשוב לבחור בעדשה שמתאימה לסגנון הצילום שאותו אתם רוצים לצלם. הטווחים המומלצים הם 50-100 מ"מ ולצילומים רחבים (כמו מלמעלה למשל) 24 מ"מ או פחות, אך יש להתייחס לעובדה שעדשות רחבות יוצרות לעיתים עיוות מסוים שכדאי להימנע ממנו. עדשת המאקרו היא עדשה נהדרת לצילום תקריבים מפתים.

זוויות צילום וקומפוזיציה

בעבר היה נהוג לצלם מזוויות גבוהות שרואים בהן את כל הצלחת בבירור יחד עם המרכיבים מסביב.

מאוחר יותר זווית הצילום הונמכה לגובה הצלחת. היום כבר אין חוקיות ברורה. הצילום משוחרר יותר ומותאם לתוצאה שאליה רוצים להגיע.

כל חוקי הקומפוזיציה המוכרים לנו פועלים גם בצילום מזון. החל מחוק השלישים, האלכסונים, נקודת מגוז, הולכת עין, חיתוך התמונה ובעיקר משחקי טקסטורה מרקמים של המזון.

טיפים לצילום מזון

  • צלמו הרבה , נסו זוויות צילום שונות ובחרו את היפות ביותר מתוך המבחר שצילמתם.
  • צלמו את תהליך ההכנה של המנה. לעתים צילום יצירת המנה (חיתוך, בישול) עשוי להיות מרתק כמו המנה המוכנה ואף יותר.
  • מזון "נבול" אינו מושך- השקיעו זמן בבחירת חומרי הגלם הטריים והיפים ביותר.
  • אביזרים- שימו לב לא רק לסידור של המנה, אלא להקשר של התמונה. אפשר לשים אותה בתוך צלחת או קערה עם כל סידור השולחן סביבה, אבל חשוב לא להעמיס את תמונה יותר מידי.
  • אחת הדרכים לשדרג את התמונה, היא לשפר את מראה האוכל. דרך אחת היא למרוח את המזון בשמן באמצעות מברשת. השמן יעניק מראה וברק מלאכותיים שיוסיפו לאיכות צילום.
  • עומק שדה רדוד מבודד את המנה ומבליט אותה.
  • ירקות כגון ברוקולי, אספרגוס ושעועית ירוקה יקבלו גוון ירוק עמוק לאחר חליטה קצרה וטבילה במי קרח.
  • עבודה מהירה- המנה נראית יפה, טריה ומגרה רק בדקות הראשונות שהיא מוגשת אחר כך הפירות משחירים, הירקות נובלים הגלידה נמסה והרטבים מתקשים אז חייבים לצלם מהר.
FACEBOOK