השאר\י פרטים ונחזור אליך בהקדם


סדנת צילום מזון "טבעוני טעים ופוטוגני"

במסגרת קורס צילום מזון אנו מארחים שפים שונים במטרה להעניק כלים מקצועיים לצלמים המעוניינים להתמחות בתחום צילום המזון. אנו משלבים בקורס מפגש עם שפים, צלמי מזון בעלי ידע וניסיון רב וכמובן טועמים מגוון רחב של מנות ייחודיות ופוטוגניות במיוחד.

באחד הקורסים האחרונים הייתה לנו חוויה אחרת ומיוחדת. אירחנו את "חצימחונים" שהינם מוצרים העשויים מחומרי גלם טבעוניים ומאפשרים ליצור מנות המדמות בשר.

הצלם נכנס מקרה זה עם תפקיד חשוב ביותר.

שמחים לשתף אתכם מחוויותינו בקורס ומסיפורו המעניין של "חצימחונים":

אוכל טבעוני

אירוח טעים ומרתק של מוצרי של "חצימחונים" בארץ ו- FLEXITARIANS בעולם בניצוחם של משה מידן במטבח והצלם יעקב הררי בסטודיו. המפגש המרהיב כלל של צבעוניות, טבעוניות ופוטוגניות.

לאחר הסדנה שיתפו אותנו משה מידן ואשתו נתי במילים חמות, קצת היסטוריה על המוצרים ובמתכונים (מצורפים בסוף המאמר, שווה לחכות).

מפגש שני מתקיים עם השף אסף סרי ממסעדת מחנה יהודה וכוכב "משחקי השף" וכמובן באירוח הצלם המוכשר יעקוב הררי. יש למה לצפות, תמונות ופרטים חמים מהתנור במאמר הבא.

סיכום סדנת צילום מזון טבעוני מפי משה מידן

"השהות שלנו בסטודיו הראל אתמול הייתה לנתי ולי מהנה ומרגשת.

תודה על הפרגון והתמיכה שלכם ושל הצלמים שביחד יצרו אווירה מפרה ליצירת מנות טעימות לחך ויפות לעין.

מעט היסטוריה, מאז 1996 אני עוסק בפיתוח וייצור של חלבון צמחי מפולי סויה כאשר הרעיון העיקרי שמנחה אותי הוא להגיע למוצרים איכותיים, טעימים ובעלי מרקם ייחודי "אורגנולפטי" שיתאימו לחיך ולדרישות הצמחונים, הטבעונים ושוחרי הבריאות.

לאחרונה פיתחתי דור שני של מוצרים שמציע פתרון למהפכה בהרגלי הצריכה של ה"קרניבורים" המהווים כ – 85% מהצרכנים ומוגדרים בקטגוריה חדשה של "חצימחונים" בארץ ו- FLEXITARIANS בעולם.

ה"חצימחונים" מעוניינים להמעיט בצריכת חלבון מן החי מסיבות בריאות, קיימות ומניעת סבל מבעלי החיים ודוגלים בצריכת חלבון מן הצומח מפעם אחת בשבוע "שני צמחוני" עד אכילת בשר רק בסופי שבוע ואפילו עד צריכת בשר רק פעם בחודש.

המוצרים החדשים מאפשרים לשפים ולכל אחד להכין מנות מגוונות וטעימות תוך שימוש במתכוני עוף או בקר ופשוט להחליף את החלבון מן החי לחלבון מן הצומח.

אנחנו ב"חצימחונים" לא מנסים לכפות או להכריח "קרנבורים" להפוך לטבעונים אנחנו מציעים "גשר" כדי לאפשר לכל אלה המעוניינים להפוך ל"חצימחונים" להמעיט בצריכת חלבון מן החי בדרך טעימה ומענגת בלי צורך לוותר על ההנאה מהמנה ובלי צורך להסתפק בסלט עלים שלא באמת משביע.

המוצרים שלנו הם מקור לחלבון מלא, זמין ואיכותי ועשירים מאוד בסיבים ללא גלוטן, ללא פחמימות פשוטות, ללא סוכרים עם 1% של שמן.

בחודשים האחרונים ניתן לטעום ולהנות מהמתכונים של ה"חצימחונים" בכל יום שישי במתחם התחנה בנווה צדק, בקניון שרונים, בקניון דרורים, דיזינגוב סנטר (בימי חמישי)"

לסיום, החלטנו לפנק אתכם במתכונים מנצחים מבית חצימחונים :

רצועות חלבון סויה (מקור מצוין לחלבון מלא וסיבים)

רכיבים: חלבון סויה, קרמל

ערכים תזונתיים ל-100 גר':

במצב יבש

לאחר בישול

קלוריות

277

57

קלוריות מחלבון

264

52

חלבון

66 גר'

12 גר'

סיבים תזונתיים

20 גר'

4 גר'

שומנים

1 גר'

0.2 גר'

פחמימות מורכבות

1 גר'

0.2 גר'

סוכרים

0

0

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

אופן הכנה בסיסי:

להרתיח 1 ליטר מים*  עם שורש סלרי, בצל חתוך ל-4, צרור קטן של שמיר / פטרוזיליה(בסיר 3 ליטר)  להוסיף 100 גר' רצועות, לערבב קלות ולבשל על אש בינונית, ללא מכסה, כ- 15-20 דקות להוסיף כף מלח ים רגיל או מתובל לערבב ולהמשיך לבשל עוד כ-10-15 דקות עד לריכוך ולסנן.

כל 100גר' יבש הופך ל-500גר' לאחר הבישול

מתכון שווארמה טבעונית

לקצוץ 2 בצלים בינוניים, לחמם במחבת על להבה חזקה 2 כפות שמן זית,

להוסיף הבצל ולטגן עד להזהבה, להוסיף את הרצועות ולהקפיץ כ-2 דקות,

להוסיף תבלין שווארמה ולהקפיץ כ- 4-5 דקות לתקן תיבול ומלח.

ניתן להגיש עם אורז, פירה או בטורטייה עם טחינה עגבנייה, בצל.

מתכון קארי הודי וקרם קוקוס פיקנטי 

לקצוץ 2 בצלים בינוניים, לחמם במחבת על להבה חזקה 2 כפות שמן,

להוסיף הבצל ולטגן עד להזהבה, להוסיף את הרצועות ולהקפיץ כ-2 דקות,

להוסיף תבלין קארי הודי ולהקפיץ כ- 4-5 דקות, להוסיף, אפונה ירוקה,

עגבניה ממגוררת קרם קוקוס ולבשל על אש נמוכה כ- 4 דקות לתקן תיבול ומלח.

ניתן להגיש עם אורז, פירה או בטורטייה.

או פשוט להכין עם כל מתכון עוף או בקר שבא לכם!

רצועות ארוכות חלבון סויה

רכיבים: חלבון סויה,

ערכים תזונתיים ל-100 גר':

במצב יבש

לאחר בישול

קלוריות

277

57

קלוריות מחלבון

264

52

חלבון

66 גר'

12 גר'

סיבים תזונתיים

20 גר'

4 גר'

שומנים

1 גר'

0.2 גר'

פחמימות מורכבות

1 גר'

0.2 גר'

סוכרים

0

0

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

אופן הכנה בסיסי:

להרתיח 1 ליטר מים*  עם שורש סלרי, בצל חתוך ל-4, צרור קטן של שמיר / פטרוזיליה(בסיר 3 ליטר)  להוסיף 100 גר' רצועות, לערבב קלות ולבשל על אש בינונית, ללא מכסה, כ- 15-20 דקות להוסיף כף מלח ים רגיל או מתובל לערבב ולהמשיך לבשל עוד כ-10-15 דקות עד לריכוך ולסנן.

כל 100גר' יבש הופך ל-500גר' לאחר הבישול

למי שמשתמש באבקות מרק (אין צןרך בירקות במי הבישול) ניתן להוסיף 1.5 כפות של אבקת מרק בטעם עוף או ירקות (עבור כל 1 ליטר מים) אחרי כ-15 דקות בישול לערבב ולהמשיך לבשל עוד כ- 10-15 דקות.

בלילה, קיוח וציפוי טבעוני:

50 גר' קמח

10 גר' קורנפלור

25 גר' רוטב סויה ימאסה

135 גר' מים קרים

13 גר' חרדל דיזון (ללא גרגרים)

ניתן להוסיף: טבסקו, שום כתוש, עשבי תיבול, אבקת צ'ילי וכו'

לערבב הכול ביחד לבלילה אחידה.

קערה עם קמח לקימוח ראשוני

קערה עם פירורי לחם (עדיף פאנקו), ניתן להוסיף: שומשום

אופן הכנה לציפוי הרצועות:

להניח את הרצועות המבושלות בצורה מסודרת על גבי 2-3 שכבות נייר סופג, לכסות ב 2-3 שכבות נייר סופג וללחוץ קלות. את הרצועות להעביר לקערה עם מעט קמח (לקימוח ראשוני) לנער את עודפי הקמח ולהכניס את הרצועות לבלילה (כל פעם 3-5 רצועות) להוציא במזלג רצועה לנער קלות ולהעביר לקערת פרורי הלחם, לנער את הקערה או לחילופים לפזר פירורי לחם על הרצועה עד לציפוי אחיד ולהוציא לצלחת יבשה.

לחמם שמן (עמוק) בסיר לטמפרטורה של כ- 180 מעלות ולטגן את הרצועות כ1.5 עד 2 דקות.

להניח את הרצועות על צלחת עם נייר סופג לספיגת עודפי שמן.

להגיש: על סלט ירוק, עם פירה, עם צ'יפס, בטורטיה עם ירקות ורוטב סלסה / קטשופ / צ'ילי מתוק או בצלחת עם מטבלים לפי בחירה.

רוצה להתחיל לצלם > >






FACEBOOK