רבים מכם הקוראים מאמר זה וודאי כבר צילמתם תמונה או שתיים בחייכם. בין אם עשיתם זאת באמצעות הסמארטפון שלכם ובין אם עשיתם זאת באמצעות מצלמה. צילום באמצעות מצלמה שונה מאוד מצילום בסמארטפון. האם פעם יצאה לכם תמונה חשוכה או בהירה מדי ולא הבנתם למה זה קורה? האם פעם יצאה לכם תמונה מטושטשת ולא הצלחתם למקד את הצילום? תהיתם כיצד תוכלו לצלם אובייקטים בתנועה מבלי לטשטש? מה עושים כשיש יותר מדי שמש באזור? התשובות לשאלות אלו טמונות בלימוד יסודות הצילום.
בית הספר לצילום "סטודיו הראל" מספק לתלמידיו חווית למידה שונה ומאתגרת, אשר מפתחת את היצירתיות והדמיון ומספקת לתלמידים סביבת לימוד שונה וכלים מתאימים להצלחה בתחום הצילום. הסטודנטים לומדים סגנונות צילום שונים ובונים לאט לאט את הסגנון ואופי הצילום המועדף עליהם, בו יוכלו להתבטא ולהתחבר אליו. במסגרת הלימודים בבית הספר, עוברים הסטודנטים שיעורי בסיס המלמדים את יסודות הצילום, זה נעשה בקורס צילום למתחילים.
הצמצם – גוף המצלמה הוא דבר מורכב מאוד ומחולק לחלקים רבים. צלם מקצועי מכיר את החלקים ואופן השימוש בהן ויכול לתמרן במהירות את הגדרות המצלמה לצרכי הצילום שלו. הצמצם הוא פתח מעגלי שבעזרתו אנו מווסתים את כמות האור שעובר דרך העדשה. כשמפתח הצמצם פתוח יותר, כך נכנס יותר אור. האות F מייצגת במצלמה את קוטר הצמצם. ככל שהמספר ליד הF נמוך יותר, כך מפתח הצמצם גדול יותר ונכנס הרבה אור למצלמה. כאשר הוא גבוה יותר, נכנס פחות אור למצלמה.
זוהי רק דוגמה אחת מיני רבות למה התלמידים ילמדו במהלך הקורס, בעיקר על ידי לימוד מעשי. סוגים נוספים של מושגי יסוד שהסטודנטים ילמדו הם: מהירות התריס, עומק שדה (אם ראיתם פעם תמונה שמרכזה הוא חד והיתר מטושטש, הרי שהשתמשו בעומק שדה בתמונה זו), רגישות לאור ועוד.