בואו נדבר על יצירתיות בצילום

נתחיל מזה שכולנו יצירתיים.
נכון, לא כולנו יצירתיים בצילום, אבל הפוטנציאל היצירתי גלום בכולנו.

צילום : גלעד בנארי

אומנות או לא, צילום או לא, כולנו יצירתיים. חלק מאתנו יצירתיים בעבודה, חלק עם הילדים, חלק בצורה שבה הם מכינים אוכל, וחלק בצורה שבה הם מתמודדים עם כישלון.. כולנו יצירתיים. אני לא אדע לפתור בעיה ברכב אם אתקע באמצע שומקום למרות שיהיו כאלה שיישבעו שאני האדם הכי יצירתי שהם פגשו. זה אומר שאני לא יצירתי? לא. זה אומר שאני פחות יצירתי בפתרון בעיות מסוג זה

לא כולנו יצירתיים באותו אופן, וטוב שכך – זה הבסיס למגוון העצום שאומנות ואומנות הצילום ממשיכה לייצר ולחדש. צילום עוסק בעבודה עם חומר גלם לא שגרתי באומנות – המציאות. היצירתיות בצילום היא לא הבחירה מה לצלם, כי הכל כבר צולם. יצירתיות היא גם לא הציוד שאתה מצלם איתו, או השליטה בציוד. בהנחה שלכל הצלמים בעולם יהיה אותו הציוד בדיוק, וכולם יידעו לתפעל אותו, הרי עדיין לא כולם יהיו אותו הצלם ולא יצלמו את אותן התמונות. צלמי הענק של המאה הקודמת, שעדיין מהווים השראה לכל הצלמים, עבדו עם ציוד צילום גרוע בהרבה ממצלמות של צלמים חובבנים בימינו. כשאתה רואה צילום יצירתי מהפנט, אתה יכול להגיד עם איזה מצלמה הוא צולם? האם העובדה שהצילום כל כך מוצלח בעיניך תלויה באמת ביצרן של המצלמה? ברור שלא.

ההבדל בין צילומים ובין תמונות "שגרתיות" לצילומי אומנות, הוא תמיד ההבדל האנושי – והוא הכישרון, והוא היצירתיות. לצלם תמונות שצלם אחר לא היה מצלם. צלם יכול לצלם משהו שכבר צולם בהקשר חדש, באופן אחר. לצלם את המציאות כאילו הייתה יציר דמיונו – זאת המהות היצירתית בצילום, ההפך מתיעוד.

הצורך להיות יצירתי מתחיל ב"בעיה"
אתה רואה משהו שברצונך לצלם, לשתף. אם אתה רואה, מבלי לצלם, זאת הזדמנות מפוספסת. צילום היא הדרך לשתף את העולם במחשבות שלך, בהנאות שלך, בפרשנות שלך. אז חזרנו לדבר שברצונך לצלם.. וברור שיש דרך שגרתית לצלם, פשוט להרים את המצלמה לגובה העיניים, לשים את הנושא במרכז של הפריים, לתת למצלמה למדוד את הכל בצורה אוטומטית, וללחוץ. זה פתרון ל"בעיה", אבל פתרון שגרתי. יצירתיות היא לחפש פתרונות נוספים. להכניס למשוואה את מה שאתה רואה, את המחשבות שיש לך עליו, את פקטור האור על הנושא, והתיזמון, והזווית, והקומפוזיציה, וההעדפות האסתטיות שלך, והדברים שעברת ולמדת בחיים, והוראות בימוי, ואלתור, ומהירות תריס, ותאורה מלאכותית, והפסיכולוגיה של הצבע, ואורך המוקד… יש כל כך הרבה דרכים ל"פתור בעיה", והיצירתיות היא בעצם "מחולל שינוי". צילום יצירתי היא הדרך שלך לקחת את מה שכולם רואים, ולגרום להם לראות אותו אחרת.

לקורס זרמים בצילום יצירתי בהנחייתי לחץ כאן .

צילום יצירתי זאת המחשבה. מה שעבר בראש של הצלם שהפך את הקליק להחלטה, וליצירה עצמה. צילום יצירתי נמדד במקוריות, נמדד בפער מאיך מה שצילמת נראה ללא מצלמה. צילום יצירתי זאת לא דיעה, זאת עובדה. הצילום הוא סנכרון בין מה שהצלם ראה לבין התודעה שלו, וכל האחריות לתוצאה היא על הצלם, ועל ההחלטות שלקח. האם צילם את מה שראה, או שצילם את מה שרק הוא היה מצלם.

יצירתיות היא לחזור ולהתבונן על העולם מעיניים של ילד, לוותר על כל מה שאתה חושב שאתה יודע.

יצירתיות היא לקחת החלטות שמעולם לא לקחת להקשיב לעצמך ולא לאחרים.

יצירתיות היא למצוא את היופי שבפשטות, האהבה לרגיל שבעזרתך הופך ליוצא מן הכלל

יצירתיות היא החופש המוחלט לטעות, יצירתיות היא לא לחקות, אלא לחכות

יצירתיות בצילום היא לא המטרה, היא הצלם.

להיות יצירתי לא מותנה בכישרון. יצירתיות היא הכישרון עצמו!

צילום: גלעד בנארי

כתב : גלעד בנארי

קרא עוד

צילום: גלעד בנארי

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

דילוג לתוכן